Publisere egne sitater

Forsiden » Om oss » Publisere egne sitater
Selvforvikling.no

FØLG OSS!

Få med deg dagens sitat på Facebook eller dagens forvikling på Selvforvikling.no

For å bli sitert på Siterte sitater må du være publisert tidligere eller allment kjent; d.v.s. forfatter, politiker, kjendis eller en annen offentlig person. Du må også legge ved kildehenvisning til sitatet.

Når vi publiserer sitater, legger vi vekt på at de skal tilføre noe nytt til samlingen. Vi velger ut sitater som klinger ekstra bra eller som er uttalt i spesielle sammenhenger.

Tilhører du gruppen offentlige personer, kan du sende sitater til post@ordtak.no for vurdering. Merk e-posten med Nytt sitat, og oppgi:

  • Fullt navn
  • Fødselsdato
  • Nasjonalitet
  • Tittel
  • Kildehenvisning til sitatet

Tittelen bør være av generell karakter slik at den er levedyktig selv om du bytter verv eller arbeid. Bruk gjerne yrkestitler som økonom, pedagog, komponist, bedriftsleder, forfatter etc. Legg også gjerne ved et bilde av deg selv som vi kan vise sammen med informasjonen ovenfor.

Originalitet

Vi legger stor vekt på originalitet. Med det mener vi at nye sitater skal tilføre noe nytt eller vri på noe gammelt. Mange sender oss egne gullkorn i god tro uten å være klar over at dette allerede er sagt. Før du kontakter oss kan det derfor være lurt å google tekstene. Prøv både på norsk og engelsk (og eventuelt andre språk) for å sjekke om lignende formuleringen verserer.

Kildehenvisning

For at vi skal kunne dokumentere opphavsretten til sitatet, er det viktig med kildehenvisning. Kilden må være offentlig tilgjengelig. Ta med publiseringsdato og referanse/lenke til artikkel, program på TV/radio, trykt publikasjon e.l. hvor sitatet er offentliggjort. Sitater uten dokumentert kildehenvisning blir ikke vurdert.

Hvorfor må jeg være kjent for å bli publisert?

Et sitat får ofte større verdi dersom det kan knyttes til den som har sagt det. Vi har derfor valgt å konsentrere oss om sitater av kjente eller offentlige personer. Det hender vi gjør unntak for formuleringer som klinger spesielt bra, men unntakene er sjeldne.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke er kjent nok?

Mange sender inn flotte sitater og visdomsord uten å være omtalt i det offentlige rom eller publisert tidligere. Sitatene er gjerne hentet fra egne blogger eller andre mer private settinger. Selv om sitatet ditt ikke blir lagt ut på nettsiden vår, betyr ikke det at du ikke har ordet i din makt. Tilhører du gruppen "ikke kjent nok ennå", oppfordrer vi deg til å legge sitatet ditt ut på vår Facebook-side. Del ordene dine med andre og sett dine egne spor. Kanskje klarer du å overbevise oss og følgerne våre om at nettopp DU har det som skal til!

Om Siterte sitater | Bruk av sitater | Cookies
15 400 sitater - 1200 emner - 3150 forfattere
Aunes tekst og tone © 2001 - 2024