Virkelighet

Det er ingenting som inngir folk flest en så panisk skrekk som tanken på å skulle få nærmere befatning med virkeligheten.

Kilde:

Den oprørske dikters skjebne, Dagbladet (15.04.1933).

Del av:

Eller for å si det mer direkte: Det å male gresset grønt istedenfor brunt innebar et krav til publikum om å se med sine egne øine. Dette krav er alltid blitt opfattet som en grov uforskammethet. Det nye maleriet var en opfordring til å se nærmere efter om ikke gresset faktisk var grønt, det vil si en opfordring til å nærme sig virkeligheten. Men det er ingen ting som inngir folk flest en så panisk skrekk som tanken på å skulle få noen nærmere befatning med virkeligheten. Dessuten opfattes jo ethvert forsøk på å få folk til å undersøke en sak fra nytt av som et frekt attentat på deres lykkelige åndelige lathet. Og retten til den åndelige middelstands aller helligste privilegium, som den forsvarer til siste blodsdråpe. Kampropet burde lyde: Heller dø enn tenke!

Helge Krog

Nasjonalitet: norsk
Tittel: forfatter og kritiker
Levde: 1889 - 1962

Krog likte å utfordre. Livsmottoet hans var at hvis du er i tvil om hva du skal skrive, så skal du velge det som kan skade deg mest. Krog utgjorde det radikale trekløver sammen med Arnulf Øverland og Sigurd Hoel.

Sitater av Helge Krog »

Om Siterte sitater | Bruk av sitater | Cookies
15 400 sitater - 1200 emner - 3150 forfattere
Aunes tekst og tone © 2001 - 2022