Handling

Det er omstendighetene som former våre handlinger, såvel for meg som for deg. Det skal vi alltid ta i betraktning ved bedømmelse av våre medmenneskers gjøren og laten.

Kilde:

Fra Per Hanssons intervjuserie i ukebladet Vi Menn nr. 32-35 (1972). Gjengitt i Thor Heyerdahl oppdageren, Stenersen (1994).

Del av:

Jeg har alltid forsøkt å forstå hvorfor den annen part handler som den gjør. Jeg prøver å se helheten i bildet, lukker ikke øynene og innbiller meg at noen mennesker er rene engler og andre gjennomgående djevler. Erfaringene fra mange himmelstrøk har lært meg at vi mennesker en meget like. Mange ganger har jeg også vært i en situasjon og jeg har handlet på en måte som jeg på forhånd ville ha bebreidet andre. Men det er omstendighetene som former våre handlinger, såvel for meg som for deg. Det skal vi alltid ta i betraktning ved bedømmelse av våre medmennesker gjøren og laten.

Mer om:

Handling Dømme

Thor Heyerdahl

Nasjonalitet: norsk
Tittel: etnograf, zoolog og forfatter
Levde: 1914 - 2002

Heyerdahl var opptatt av tidligere tiders kulturer og spredning og er mest kjent for sine spektakulære ekspedisjoner, særlig Kon-Tiki-ekspedisjonen i 1947. Boken om denne ferden ble en verdenssuksess og er oversatt til mer enn 70 språk. Thor Heyerdahl regnes som en av de internasjonalt mest kjente nordmenn gjennom alle tider.

Sitater av Thor Heyerdahl »

Om Siterte sitater | Bruk av sitater | Cookies
15 400 sitater - 1200 emner - 3150 forfattere
Aunes tekst og tone © 2001 - 2020