Dyrene i Afrika av Erlend Loe

Publisert under Kvisskvass » Nye bøker 12. oktober 2018
Dyrene i Afrika av Erlend Loe
Omtale fra forlaget Cappelen Damm

Dyrene i Afrika er en historie om avmakt, aktivisme, avvik og tøylesløst begjær.

Fem enkeltpersoner – en tannlege, en biolog, en filmklipper, en forfatter og en politietterforsker – kjenner dragninger og tilbøyeligheter de ikke forstår hvor kommer fra.

De gjennomgår en radikaliseringsprosess og forstår etter hvert at dersom verden skal overleve, må noen gå i bresjen.

Sitater

Dyrene i Afrika av Erlend Loe handler ikke bare om fem venner som reiser til Kenya for å skjende ville dyr. Romanen handler også om:

Sitat
Helt vanlige folk
Hva slags typer er disse vennene, da? spurte Line.
Helt vanlige folk, bare.
Som deg og meg?
Ja, det vil jeg si. Eller til og med enda vanligere.
Sitat
Professorens mening
Det sentrale i denne diskusjonen, mente professoren, er at dersom skapninger har interesse av ikke å lide, så bør de slippe å lide.
Sitat
Hva enkeltpersoner kan gjøre
Enkeltpersoner kan gjøre masse. Spise mindre kjøtt, kjøre mindre bil, fly mindre, dusje sjeldnere, dyrke purre på verandaen, det er egentlig bare fantasien som setter grenser, sa hun, og alle monner drar. Men, fortsatte hun, det aller viktigste tiltaket er å ikke få barn. Det er det mest miljøvennlige av alt. For hvert barn man ikke får, blir miljøgevinsten tjuefem ganger større enn det å leve bilfritt. Bare for å ta et eksempel, altså, sa Lise. Så det å få null barn, er helt fantastisk sett fra jordas perspektiv. Selv angret Lise veldig på sønnen sin. Hun skulle gjerne ha vært ham foruten.
Sitat
Ting som går i stykker
Men etikken hans var litt flytende for tiden. Det var han selv den første til å innrømme. Det var som om han hadde mistet det etiske kompasset sitt. I årevis hadde han gått med det i lommen, og hvis han var i tvil, hadde han kunnet ta det opp og se på det. Men nå var det som om han hadde lagt buksen i vaskemaskinen uten å ta kompasset ut. Så det hadde sluttet å virke. Utgjort.
Sitat
Endring
En skjenders verdensbilde endres for alltid. Det samme gjelder skjenderens selvbilde. Hun er ikke den samme lenger, så når hun vender seg om for å se seg tilbake, er hun der ikke.
Sitat
Personlig overbevisning
Min overbevisning om at det vi gjør er riktig, sementeres for hvert sekund vi motarbeides.
Sitat
Hvordan det høres ut
Jeg syns kanskje det høres litt sykdomsaktig ut.
Om Siterte sitater | Bruk av sitater | Cookies
15 400 sitater - 1200 emner - 3150 forfattere
Aunes tekst og tone © 2001 - 2024